OCEAN tvättmedel får Miljöpris i Japan


2006-11-30 

Announcement of winning a ”Global 100 Eco-Tech Awards”Kemibolaget och Leif Löf är vinnare av ett Global 100 Eco-Tech Awards vid världsutställningen 2005 i Japan121 länder medverkar vid världsutställningenTemat vid The world Exposition 2005 Aic 

OCEAN s Dubbeldryg fick priset för bästa inovation för miljön. Ett stort pris för oss i konkurrens med de multinationella tvättmedelsforskarna i världen.
Priset ”Global 100 Eco-Tech Awards” har tilldelats oss för vår utveckling av våra koncentrerade tvättmedel med motiveringen
"Environmentally Friendly Detergent Which Needs Half the Usual Amount" 

Bakrunden till detta nyinstiftade pris är tack vare en snabb teknologisk utveckling har 20:e århundradet karaktäriserats av massproduktion och masskonsumtion, som har lett till en verklig materiell förbättring i vårt dagliga liv. Samtidigt har denna utveckling resulterat i olika globala frågeställningar som ökenutvidgning, global uppvärmning och minskning av naturliga resurser. Eftersom dessa frågor inte kan lösas av en nation måste det internationella samfundet samverka för att lösa dessa viktiga problem. Vi måste samlas och dela av vår erfarenhet och dela av vår erfarenhet och kunskap för att skapa en ny inriktning för mänskligheten som både är hållbar och harmoniserar med naturen.”
I samband med världsutställningen vid Expo 2005 i Japan har det instiftats ett Miljöpris för Global Ekologisk teknologi.
100 pristagare över hela världen har efter en noggrann utvärdering av en internationell och nationell kommitté av miljöexperter tilldelats detta prestigefyllda miljöpris.
Världsutställningens fokus är ekologisk balans i världen – hållbar utveckling
prispris
pris